Οδηγός καταδύσεων 

Η εκμάθηση της κατάδυσης είναι μια συναρπαστική περιπέτεια! Το Ionian Dive Center προσφέρει εκπαίδευση Padi αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Ολοκληρώνεται σε τρία βήματα

Εκμάθηση καταδύσεων : τα 3 βήματα
Βασικές προϋποθέσεις για τα μαθήματα καταδύσεων 
 
◊ 
Ελάχιστη ηλικία

10 ετών 
 
 Φυσική κατάσταση

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Η κατάδυση πλέον είναι δυνατή για σχεδόν οποιονδήποτε. Για λόγους ασφάλειας, ο κάθε συμμετέχων θα συμπληρώσει, με την βοήθεια του γιατρού του, ένα σύντομο ιατρικό ερωτηματολόγιο για να βεβαιώσει πως δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κατάδυση.

 Εξοπλισμός

εκτός από το μαγιό σας ;-) ... όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός σας παρέχεται όταν ξεκινήσετε τα μαθήματα. Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των μαθημάτων.

Μαθαίνοντας τα βασικά

Στα πρώτα βήματα για την απόκτηση του πτυχίου Δύτη Ανοικτής Θαλάσσης ,α μάθετε τις βασικές αρχές της κατάδυσης: την επίδραση της πίεσης του νερού στο σώμα, την επιλογή του βέλτιστου εξοπλισμού, τον προγραμματισμό των καταδύσεων κ.τ.λ. Ακολουθεί σύντομο ερωτηματολόγιο για να πιστοποιηθεί η κατανόηση όλων αυτών των βασικών εννοιών. Αν διαπιστωθούν ελλείψεις, ο εκπαιδευτής σας θα καλύψει τα τυχόν κενά. 
Καταδύσεις σε προστατευμένο περιβάλλον
 
Στο δεύτερο βήμα, θα αναπτύξετε τις βασικές δεξιότητες της κατάδυσης σε προστατευμένο περιβάλλον όπως η πισίνα ή άλλο σημείο σε παρόμοιες συνθήκες. Σε αυτό το στάδιο θα μάθετε επίσης την ορθή χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού και τις βασικές τεχνικές επείγουσας ανάγκης όπως το να μοιράζεστε τον αέρα ή την εκκένωση της μάσκας. Μετά από πέντε καταδύσεις σε προστατευμένο περιβάλλον, θα μπορείτε να βουτήξετε σε ανοιχτή θάλασσα. 
Κατάδυση ανοιχτής θαλάσσης
 
Αυτό το τελευταίο βήμα θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας αλλά στην ανοιχτή θάλασσα. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις καταδύσεις με τον εκπαιδευτή σας σε ένα από τα καθορισμένα σημεία του Ionian Dive Center. Σε αυτήν την φάση θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την περιπέτεια του νερού.
Αποκτήστε πτυχίο, ο καθένας με τον δικό του ρυθμό!   
 
Άν είστε αρχάριος, είναι πιθανό να ολοκληρώσετε την βασική εκπαίδευση σε προστατευμένο περιβάλλον και μετά σε ανοιχτή θάλασσα σε μόνο 3 με 4 ημέρες. Ο κύκλος μαθημάτων Δύτη Ανοικτής Θαλάσσης του Ionian Dive Center επιτρέπει σε κάθε εκπαιδευόμενο να προχωράει με τον δικό του ρυθμό, ανάλογα με την απόδοση και το πρόγραμμά του. 5 ή 6 συνεδρίες για το πτυχίο μπορεί να πραγματοποιηθούν σε διάστημα 3 ημερών ή ακόμη και σε 6 εβδομάδες, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.  
 
Οι κίνδυνοι της κατάδυσης
 
Πράγματι υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι, αλλά γι' αυτό το λόγο υπάρχει η σειρά μαθημάτων και το πιστοποιητικό. Σας επιτρέπουν να αποκτήσετε άριστο έλεγχο των τεχνικών της κατάδυσης και του εξοπλισμού.  
 
Παρ'όλα αυτά οι στατιστικές δείχνουν πως οι καταδύσεις δεν είναι περισσότερο επικίνδυνες από το κολύμπι αλλά είναι σίγουρα λιγότερο επικίνδυνες από την οδήγηση...Οπότε χαλαρώστε και διασκεδάστε!